diumenge, 5 de febrer del 2012

Sobreltelonomia

Seguim explorant la resta de branques del xistmalisme. La sobreltelonomia s'ocupa de la representació escènica de tota mena de conceptes, des del títol d'una pel·lícula o cançó, fins a una frase feta, passant pels noms propis de personatges famosos. Totes aquestes representacions mantenen una fórmula gairebé ritual, que comença per "S'obre el teló i ..." i acaba per "Es tanca el teló. Quin/a és el/la ...?". En aquest moment, es dóna la oportunitat a l'oient de que provi a endevinar la solució. Per adaptar aquest format al bloc, els elements sobreltelonòmics es presentaran sense solució i aquesta s'inclourà com primer comentari del post, de forma que el lector segueixi tenint l'oportunitat d'arribar a la conclusió original o a qualsevol altra que s'adapti a l'enunciat.

A continuació es presenten diversos elements sobreltelonòmics, numerats convinentment per a fer més fàcil la identificació de la resposta original:

  1. S'obre el teló i es veu un home que entra en uns serveis públics. Els urinaris són forats de mig centímetre de diàmetre i estan situats de forma que ningú s'hi pot acostar a menys de tres metres. Es tanca el teló. Quina és la pel·lícula?

  1. Se abre el telón y se ve un árbol con dos frutas. La primera está muy verde y unida sólidamente al árbol. La segunda está en su punto y cuelga de una ramita a punto de romperse. Se cierra el telón. ¿Cuál es la película?

  1. Se abre el telón y se ve una cuidadora de puercos que está buscando su móvil. Aparece su amado y, al ver lo que le pasa le tiende el suyo y le dice con su voz acaramelada de enamorado... Se cierra el telón. ¿Cuál es la película?

  1. S'obre el teló i es veuen dos homes: un vestit de blau i un altre amb xancles. Cadascun porta una capsa. El primer l'obra i conté cinc ninos de gossos i la meitat d'un altre. Se sent una veu en off que diu en mallorquí "Cinc cans i mig del que va de blau!". El segon l'obra i conté dos ninos de gats i una quarta part d'un altre. La veu torna: "Dos moixos i quart del que du xancles!". Arriba un altre home amb una capsa. L'obra i conté tres ninos de rates i poc menys que la sisena part d'un altre. Es torna a sentir la veu. Es tanca el teló. Quina és la pel·lícula?

  1. S'obre el teló i es veu un quadre que representa una gran extensió d'aigua, a l'interior de la qual es distingeix un cefalòpode. Es tanca el teló. Quina és la pel·lícula?

  1. S'obre el teló i un kamaku entra a una xarcuteria i demana 400 grams de pernil. La dependenta li demana si vol que li faci talls ben prims però ell en vol fer daus i li respon: "No, no. D'una peça ka ...". Es tanca el teló. Quin és el títol original anglès de la pel·lícula?

  1. Se abre el telón y se ve un escenario vacío. Lentamente se va perfilando la figura de un pez que se acaba convirtiendo en un atún grande y precioso. Luego el pez se desvanece y el escenario vuelve a quedar vacío. Se cierra el telón. ¿Cuál es la frase hecha?

  1. S'obre el teló i es veu un grup de persones  vestides de dol rigorós i executant danses tradicionals catalanes. Duen un estandard amb un logotip que és la imatge d'un riu que passa per sota del Ponte vecchio de Florència. Es tanca el teló. Quin és el nom de l'actor i polític?

1 comentari:

Edu Pelegrí ha dit...

Respostes "estàndard":
1. Micció impossible
2. Madura será la caída
3. Llámate, porquera mía
4. Pi rates del q'arrib
5. Mar i pop dins
6. És par tacus
7. Fue bonito mientras duró
8. Arno, l'esbart de negre